We are now part of a new Comprend

Your partner in tech-enabled marketing and communication for transformative impact

Meet the new Comprend

June 27, 2018 News

Almedalsveckan – du hinner fortfarande komma dit förberedd

Av  Charlotte Naversten

På söndag börjar Almedalsveckan och fler än 40 000 personer väntas vallfärda till Visby för en politikervecka som kan antas bli mer intensiv och hysterisk än någonsin eftersom det både är valår och veckan firar femtioårsjubileum. Har du inte hunnit förbereda dig ännu? Lugn, här kommer några sista-minuten-tips.

undefined

Gå igenom programmet innan du kommer dit

Har du inte gjort det innan – gör det på vägen till Visby. Oavsett om du flyger eller åker båt finns det alltid nån liten stund med både mobiltäckning och lugn och ro.

Den officiella appen Almedalsguiden 2018 hjälper dig att sålla bland de över 4 000 seminarierna, och synkar smidigt med din vanliga kalender. Glöm inte heller att göra en sökning på Facebook, en del intressanta aktiviteter ligger inte med i det officiella programmet men finns som Facebook-event.

Förbered hisspitchen

Du har givetvis stor kunskap om det du själv jobbar med men hur bra är du egentligen på att förklara detta på ett snabbt och enkelt sätt för andra? Genom att förbereda några korta välformulerade meningar kommer du uppfattas som proffsig och intressant.

Gör nåt som du inte brukar göra

Förmodligen har du full koll på de aktiviteter som berör den bransch du arbetar inom – men kanske har du fler intressen? Att kosta på sig tiden att gå på ett seminarium som handlar om något helt annat ger dig andra perspektiv, insikter och kontakter. Veckans fokus är ju trots allt politik och i det gedigna seminarieprogrammet kan alla hitta något som de brinner för.

Håll koll på vilka av dina vänner och bekanta som kommer att vara där när du är där

Almedalsveckan handlar ju till stor del om nätverkande. Genom att registrera dig på den Almedalsanmälan som vår systerbyrå Intellecta Corporate byggt tillsammans med Makthavare.se får du lätt en överblick över vilka av dina kontakter på Facebook och Twitter som kommer närvara under veckan och vilka dagar.

Var öppen för nya möten

Likväl som det är viktigt att underhålla befintliga relationer så erbjuder även Almedalsveckan lysande möjligheter att utöka ditt nätverk med relevanta kontakter. Millton Labs app Mingla hjälper dig genom klassiskt Tinder-svajpande att matcha med nya professionella kontakter. Att gå på en ”blind date” med en nyupptäckt branschkollega kan både vara spännande och leda till intressanta samtal och nya samarbeten!

Lägg till dina nya kontakter på LinkedIn

Alla har olika sätt att använda sociala medier men du har allt att vinna på att vara lite extra engagerad under Almedalsveckan. Var öppen och lägg till nya människor du träffar på LinkedIn. (Vänta inte tills motparten lägger till dig, alla människor gillar i grunden att känna sig sedda och uppskattar oftast gesten att bli tillagd först.)

Planera in möjligheten att vara spontan

Är kalendern fulltecknad? Kommer du behöva småspringa mellan seminarier och möten för att hinna? Stryk hälften och kosta på dig att ha luft i schemat. Möter du spontant en gammal bekant på stan, ha tid att ta en fika. Frågar en kollega om du vill följa med på ett mingel du inte planerat in, gör det.

Glöm inte att politiken är Almedalsveckans ryggrad

Trots att Almedalsveckan utvecklas och förändras genom åren så finns det en sak som består – partiledartalen. Utan dem, ingen Almedalsveckan så hedra demokratin genom att lyssna på dem oavsett om du håller med den som talar eller inte.

 

Vill du ha fler tips eller behöver du hjälp med något på plats? Välkommen att höra av dig till Charlotte Naversten eller Johan Sixtensson.

Charlotte Naversten

Charlotte Naversten

Content strategist

charlotte.naversten@comprend.com

+46 73 985 55 77

Johan Sixtensson

Johan Sixtensson

WaaS Service Lead

johan.sixtensson@comprend.com

+46 76 109 05 42